Povestea Nuntii Regale

primagCandva, demult, demult, in vremurile in care magia si realitatea se impleteau, s-a intamplat o istorie haioasa… cel putin din punctul de vedere al martorilor, si nu neaparat al protagonistilor… 

S-a intamplat la nunta dintre un Print si o Printesa, din doua regate vecine. Cei doi fusesera promisi unul altuia, din copilarie, dar nu se vazusera niciodata. De fapt, Printesa traise izolata aproape toata viata ei, avand alaturi doar cativa servitori credinciosi si discreti. Nu avusese niciodata prieteni de varsta ei si nu cunoscuse pe nimeni. Era aratata lumii doar in cadrul ceremoniilor mai importante din regat cand nobilii se perindau si se inclinau, scurt, in fata tronului si a familiei regale.

In acea dimineata, palatul era cotropit de invalmaseala de servitori care nu mai pridideau cu pregatirile. Totul trebuia sa fie perfect: florile, vesela, bucatele… Coafura miresei luase destul de mult timp, caci trebuia sa se imbine perfect cu rochia extrem de voluminoasa, doar trebuia sa arate impecabil, nu-i asa? La ora ceremoniei, totul era perfect aranjat.

Printesa avusese un presentiment rau toata dimineata. In momentul in care tatal ei, Regele, ii dadu mana pentru a o conduce la altar, isi dadu seama ca e rece ca gheata. Realiza ca trebuie sa fie un motiv serios pentru care nimeni nu ii vorbise despre Print, vreodata, si i se interzisese sa il cunoasca inainte. Simtea cum gandurile rau prevestitoare se imbulzeau in mintea ei, facand-o sa-si piarda luciditatea, cum inima incepuse sa-i galopeze in piept si respiratia ii devenea din ce in ce mai grea… Se apropia de altar, si, de sub aranjamentele de flori care curgeau din tavan, incepuse sa intrezareasca, incetul cu incetul, silueta Printului…

Dupa postura, pare tanar, isi zise ea, admirand tinuta frumoasa a mirelui. Pare si puternic, isi zise ea, intrezarind mijlocul subtire si spatele lat. Incepu sa respire usurata, iar intre timp Printul se intorsese cu fata catre viitoarea mireasa si viitorul socru, lasand sa i se vada pieptul lat, frumos, pe care camasa se intindea perfect. Inca putin, isi zise ea, asteptand sa-i vada si chipul…

Mai facu doi pasi, si de sub ghirlandele de orhidee se dezvalui totul… Nu fu pe lume o bataie de inima mai violenta decat a Printesei in clipa aceea… Era ingrozita! Tot corpul ii era strabatut de socul acela, care i se aduna ca un ghem in stomac si o facea sa ameteasca si sa se clatine pe picioare… Caci mirele nu avea chip omenesc, ci de pasare… Da, de pasare… Un urias cap de papagal perus intr-o culoare luminoasa de verde!!!

Acum intelegea de ce nu se vorbea niciodata despre el si de ce nu il intalnise pana atunci. Uimirea i se transforma atat de rapid in rusine si furie,  incat dadu imediat drumul mainii tatalui ei, si deschise gura cu un urlet mut, privind din nou catre Print… Un barbat cu cap de pasare…Mirele meu, isi zise ea cu dispret.

Voia sa fuga, sa se ascunda de privirile tuturor, jurand ca nu va ierta o asemenea umilinta. Ar fi pornit un razboi daca ar fi putut!!!

Se starni rumoare in sala imensa, plina de invitati… toti vociferau soptit, uitandu-se la cei doi urmasi ai caselor regale. Ce pot sa fac? Se intreba Printesa… Fie fug de el si ma ascund toata viata, fie gasesc la el ceva de iubit si ma resemnez, isi zise ea. La urma urmei, nu Printul a cerut sa se nasca asa… Dar, totusi, nu e drept fata de mine!!! 

Printul isi misca si el capul in lateral, privind-o indelung, naiv, cu ochiul lui pasaresc, rotund, lasandu-si profilul aviar la vedere. Rumoarea din sala nu se oprise… Si toti invitatii comentau, insa nu despre Printul Cap de Pasare, de acesta data, ci despre coada roscata, stufoasa, ca de vulpe, care iesise din rochia viitoarei mirese, si batea intr-un ritm nervos, inca de cand apucase sa-l zareasca… Nimeni nu stiuse de aceasta particularitate a miresei, mai ales ca moda rochiilor din regat era perfecta pentru a camufla o asemenea trasatura.

Sursa foto: https://videohive.net/item/bride-and-groom-silhouette/19419831

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s