Povestea destinului Prințului

sorceressA fost odată ca niciodată un mic și frumos regat, între lumea noastră și lumea magiei. Tot poporul era în sărbătoare, căci tânărul prinț urma să devină, în curând, rege. Singurul îngrijorat și temător era chiar Prințul. Se temea de puterea lui, dar, mai ales de puterea întâmplării, a magiei și a sorții. Nici un rege nu poate controla totul.

Prințul își simțea sufletul greu, frământat, nu mai dormea, nu mai putea mânca, nu mai găsea motive de veselie, gândindu-se mereu la locul lui în această lume. Sfătuindu-se cu doica lui, aflase că la granița cu regatul vecin trăiește chiar Soarta, cea care de la începutul lumii scrie, deopotrivă, povestea vieților mai marilor lumii, dar și a oamenilor simpli. Pe ascuns, părăsi palatul de unul singur și plecă în căutarea Sorții, pe care o vedea ca pe o femeie crudă, neclintită și înfricoșătoare. După multe căutări, găsi peștera în care trăia aceasta.

Era uimit de nenumăratele catastife, de frumusețea lor. Indiferent de poveștile scrise acolo, pentru împlinirea vieților înaintașilor și ale oamenilor care trăiau în acele timpuri, coperțile erau încrustate cu aur și nestemate, iar paginile erau scrise cu cea mai îngrijită caligrafie.

Soarta era o femeie, încă, tânără, dar nu îți puteai da ușor seama de asta. Îl primi cu eleganță și bunăvoință. La urma urmei, puțini aveau onoarea de a o privi în față, cu toate că toți oamenii o pomeneau, cu revoltă, dușmănie, sau, uneori, resemnare, în momentele lor cele mai grele: boala copilului, moartea cuiva iubit, pierderea bunurilor pământești sau a libertății, umilințe și dureri inimaginabile.

– Ce te frământă, tinere Prinț?

– Mi-e frică de ce urmează, spuse el. Am atât de multe decizii de luat și mi-e frică să nu fie doar o iluzie ideea că eu îmi hotărăsc destinul. Mă tem că e doar o poveste de adormit copiii. Nu sunt sigur că am, cu adevărat, această putere. Vreau să-mi arăți ce ai scris pentru mine. Nu mai pot trăi fără să știu…

– Care sunt întrebările tale? zise Soarta.

– Voi fi rege, în curând. Dacă voi urma această cale, voi fi ca tatăl meu, albit înainte de vreme, împovărat de griji, dar invidiat și dușmănit, fără a avea prieteni adevărați? Dacă voi renunța, voi fi un simplu om, cu griji mărunte și condamnat prin lașitatea lui, să trăiască o viață măruntă?

– Ce altceva?

– Dacă mă voi însura cu prințesa care mi-a fost promisă, va fi, ea, o străină pentru mine? Nu știu dacă va exista afecțiune între noi, sau ne vom petrece viața urându-ne, evitându-ne și încercând să uităm unul de altul. Dacă voi alege altă mireasă, îmi voi arunca poporul într-un război? Căci nu cred că regele vecin  mă va ierta pentru insulta de a-i respinge fiica. Dar, dacă nu voi fi iubit, niciodată, cu adevărat?

– Continuă…

– Dacă vom merge la război, cât de mult ne vei surâde? La urma urmelor, au fost strategi străluciți pe care, se zice, că doar impotrivirea ta i-a făcut să ajungă pierzători în istoria lumii. Dacă voi avea copii, vor fi ei așa cum îi doresc, frumoși, deștepți, sănătoși, sau vor fi încă o sursă de durere pentru mine? Care e răspunsul tău, căci nu mai am răbdare?

– Dacă…

Doar atât îi spuse Soarta și deschise, cu grijă, un catastif. Pe pagină era scris frumos, caligrafic, numele Prințului. Doar atât se putea citi. Povestea vieții lui, se schimba de la o secundă la alta, pe măsură ce litere și fraze apăreau și dispăreau, ca într-un dans nebunesc între alegeri personale, coincidențe sinistre sau minunate, întâmplări banale sau de mare însemnătate, voințe care se ciocneau sau mergeau împreună, deopotrivă în ordine și haos.

 

Sursa foto: http://maxpixel.freegreatpicture.com/Sorceress-The-Witch-Fairy-Tales-Fee-Elf-Enchanted-539681

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s